Ελευθερία Ζούρου
Ιδρύτρια & CEO του Doctoranytime

Κάθε επιλογή έχει το τίμημά της. Αν όμως αφήνεις τον φόβο του τιμήματος να σε επηρεάζει, δεν θα μπορέσεις ποτέ να απολαύσεις στο έπακρο τη χαρά που συνοδεύει την επιλογή σου.

Αυτό μου έμαθε η δική μου ιστορία, που ξεκινάει όταν σκέφτηκα να αφήσω τη σιγουριά της δουλειάς μου και να αρχίσω κάτι δικό μου… το Doctoranytime.

Όταν λοιπόν άρχισα να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με άλλους, όλοι μου έλεγαν να μην το κάνω. Μου έλεγαν τι ΔΕΝ θα είμαι πια άμα το κάνω. Δεν θα είμαι ένα καλό στέλεχος σε μια τεράστια εταιρεία, δεν θα οδηγώ το καλό εταιρικό μου αυτοκίνητο, δεν θα βγάζω πολλά λεφτά, δεν θα με υπολογίζουν τόσο. Και το χειρότερο… θα με πολεμούσαν γιατί θα πήγαινα κόντρα σε διάφορες εγκατεστημένες αντιλήψεις. Όλα αυτά τα αρνητικά έγιναν πολλά περισσότερα, πολύ περισσότερη αμφισβήτηση, πολύ περισσότερη απόρριψη.

Και έφτασα στο σημείο να έχω δεύτερες σκέψεις, σχεδόν να επηρεαστώ.

Τότε όμως, σκέφτηκα αυτά που μου έμαθε ο αθλητισμός. Πως όταν στέκεσαι στη γραμμή εκκίνησης με όλους τους άλλους, είστε όλοι ίσοι. Ο χρόνος μετράει για όλους το ίδιο.

Το μόνο πλεονέκτημα που έχεις, είναι η πίστη σε αυτό που κάνεις. Η πίστη στον εαυτό σου, ότι κάτι καταλαβαίνεις καλύτερα. Είναι η ψυχή που βάζεις, που σε εκτοξεύει μπροστά και σε κάνει να βλέπεις τις ανηφόρες και παρόλα αυτά να χαίρεσαι και να λες… «Γι’ αυτά είμαι εγώ!». Έτσι, κόντρα σε όλους και σε όλα, την έκανα την επιλογή μου. Και τη στήριξα.

Πίσω