Ελευθερία Τολιόπουλου
Member of the INTERSPORT team

Όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχουμε σχέση με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να μειώσει το εγώ μας και όλα όσα πραγματικά αντιπροσωπεύουμε. Αυτή η σχέση μπορεί να είναι οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική ή και ερωτική.

Βρισκόμουν λοιπόν κι εγώ σε αυτή τη θέση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη ζωή μου. Επί 3 χρόνια, πάλευα σχεδόν καθημερινά με φράσεις όπως «δεν θα τα καταφέρεις», «δεν μπορείς», «δεν είσαι ικανή», «παράτα τα όνειρά σου», «δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο». Κάθε φορά, προσπαθούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό μέσα μου, εγκλωβίζοντας τον εαυτό μου μέσα σε μια γυάλα. Όσο κι αν δεν το ήθελα, τα λόγια αυτά με επηρέαζαν και είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, τα πίστευα.

Ώσπου μια μέρα, ο οργανισμός μου αντέδρασε και σε ηλικία 23 ετών, έπαθα την πρώτη κρίση πανικού. Θυμάμαι τον εαυτό μου, να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας μόνη, τρέμοντας, αναπνέοντας με δυσκολία και μη έχοντας πλέον τον έλεγχο της κατάστασης.

Αυτή ήταν η φορά που έκανα την υπέρβαση και πήρα την απόφαση να φύγω! Να φύγω μακριά από όλη αυτή την ιστορία που με φυλάκιζε και να πιστέψω σε όση δύναμη μου είχε απομείνει. Και τότε, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ανέπνευσα αληθινά. Γιατί όπως μου είχε πει κάποιος κάποτε «Εκεί που φοβάσαι να πας, βρίσκονται όλα όσα θέλεις».

Σήμερα, στα 26 μου, έχοντας περάσει από μία άκρως τοξική κατάσταση, γυρνάω πίσω και γύρω μου και τα βλέπω όλα καθαρά. Βλέπω πώς απέκτησα το θάρρος και έφυγα μόνη μου από τη Θεσσαλονίκη για μια άγνωστη πόλη, παλεύοντας για τα όνειρα μου. Βλέπω πώς δημιούργησα το δικό μου σπίτι και τον δικό μου κύκλο και καταπολέμησα όλους τους φόβους του άγνωστου. Πώς από εξυπηρέτηση πελατών κατάφερα και έκανα το μεταπτυχιακό που πάντα ονειρευόμουν και πώς σήμερα ανήκω στη σπουδαία οικογένεια της INTERSPORT. Πώς; Πιστεύοντας στον εαυτό μου και μόνο!

Γιατί τελικά η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας. Ποτέ κανείς δεν θα πιστέψει σε εμάς, περισσότερο από εμάς. Κοίταξε γύρω σου, κοίτα όλα αυτά για τα οποία παλεύεις, όλα αυτά που έχεις ήδη καταφέρει και όρισε τον εαυτό σου και την αυτοπεποίθησή σου. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας!

Πίσω